Als je een oude activiteit wilt hergebruiken kan je deze dupliceren. De gemaakte kopie verschijnt onder de originele activiteit. Deze geef je dan een nieuwe datum om de activiteit in het lopende schema zichtbaar te maken. Je kan dan tevens meerdere instellingen voor de activiteit aanpassen, bijvoorbeeld het aantal deelnemers als dat veranderd is in de tussentijd.

Let op dat je wel de kopie van een training gebruikt bij het aanpassen van de datum. Je kan zien of je de juiste activiteit, de kopie dus, bewerkt door te checken of er geen toewijzingen zichtbaar zijn.

Pas dus de datum aan voor de activiteit waar nog geen toewijzingen zichtbaar zijn. Dit zie je als je ingelogd bent als beheerder of trainer.

Als je na het dupliceren en het aanpassen van de datum in het schema de + en buttons voor aanmelden ziet in zwart en grijs is het goed gegaan. Zie je de + button in het grijs en is deze niet aanklikbaar dan heb je de oude activiteit waarvoor al toewijzingen waren gedaan de nieuwe datum gegeven.

De oplossing is om deze dan weer de oorspronkelijke datum te geven en dan in het schema deze datum weer op te zoeken om de kopie van de activiteit alsnog aan te passen.

Heb je hiermee de oplossing voor je probleem gevonden?